SUP – Stand Up Paddleboard

Testa den snabbast växande vattensporten i världen. SUP har blivit väldigt populärt för att det kan utövas av alla. Det är lätt och roligt att lära sig, ger bra träning, uthållighet och balans. Brädorna är stabila och du står upp och paddlar med en lång paddel med ett blad.

Vi använder proffsiga uppblåsbara brädor från världsledande Red Paddle. Brädorna klarar marknadens högsta tryck och har egenskaper som hårda brädor.

Vi har följande brädor till uthyrning:

  • Red Paddle CO 10’6” Ride, Paddlarens vikt upp till 100 kg
  • Red Paddle CO 10’7″ Ride WindSurf, Paddlarens vikt upp till 120 kg
  • Red Paddle CO 10’8” Ride, Paddlarens vikt upp till 120 kg

Hyrpriser SUP 2021
SUPSUP WindSurf
1 h150 SEK250 SEK
2 h
250 SEK350 SEK
3 h300 SEK400 SEK
Dygn (inkl. pump)500 SEK650 SEK

SUP förbeställs och levereras till Snapens badstrand, hamnen eller Ekuddens badstrand (bredvid campingen). +46 (0)735 81 82 82

Du får en teoretisk genomgång innan start. Utöver bräda ingår paddel, flytväst och leash (lina som gör att brädan inte försvinner om du ramlar av).

Vi har normalt inte personal på plats. SUP är inga problem att klara på egen hand vid normala vindar. Vindsurfing kräver lite mer av dig. Det är bra om du har provat tidigare annars väljer vi plats utifrån vindens riktning så att du lätt kan komma tillbaka till stranden.

Våra brädor är uppblåsbara och kan rullas ihop och transporteras. Vill du paddla någon annan stans får du med en pump så att du lätt kan transportera SUP:en dit du vill paddla.

Red Paddle CO 10’6” Ride är den överlägset mest populära uppblåsbara SUP brädan i världen. Det är en klassisk bräda i jordens alla hörn. Designad för att passa kraven på en riktig allrounder. Den har ett bra glid på plattvatten samtidigt som den surfar vågorna med lätthet.

Red Paddle CO 10’7″ Ride är byggd på världens mest sålda uppblåsbara SUP bräda (Ride 10’6″) där man har monterat en fästpunkt för vindsurfingsegel. För att brädan skall gå så rakt som möjligt är den även utrustar med en US Finbox. Windsurf 10’7″ har ett riktigt Daggerboard (centerbord) för ännu bättre kursstabilitet när man windsurfar.

Red Paddle CO 10’8” Ride Den perfekta brädan till dig som är lite större eller som vill ha en bräda där även barnen kan följa med på turen. En superstabil bräda som är enkel att paddla.

Vanliga frågor

Är det svårt, kommer jag att ramla i?
Nej! Att paddla är absolut inte svårt. Brädorna är väldigt stabila. Vi kan aldrig garantera att du inte ramlar i, men det är inte ofta det händer, om du inte leker och vill testa gränserna lite.

Vad har man på sig när man paddlar?
Bekväma kläder som shorts/badkläder/träningskläder fungerar bra och du blir snabbt varm om du tar i lite. Vi har ett fåtal våtdräkter till utlåning när vattnet är kallt. Dina vanliga kläder fungerar också men då kan det vara tryggt att ta med ett ombyte.

Vad gör jag med mina kläder och värdesaker?
På Snapens badstrand finns omklädningsrum och dusch. Värdesaker kan vid behov lämnas till vår personal.