Aktiv semester för barnfamiljer och naturälskare. Prova på kajakpaddling, SUP (Stand Up Paddle board), segling, vandring, naturbad och boende ombord. Under två dagar, med mat och boende ombord på vår tvåmastade motorseglare, utforskar vi Vänerns natur tillsammans. Ingen erfarenhet krävs. Barn i olika åldrar och nybörjare är välkomna.

Upplev ett av Vänerskärgårdens finaste smultronställen med familjen. Lindökroken i Brommö naturreservat är en omtyckt naturhamn. Här finns fina långgrunda sandstränder för barnen, klippor, klapperstensstränder och fina vandringsleder. Genom ett grunt vadställe kan vi ta oss över till ön Brommö med mysiga vindskydd och eldplatser.

Dag 1:
Start 10:00 i Mariestads hamn.
Båttur/segeltur till Brommö naturreservat.
Vi stannar i Lindökroken, en av Vänerns populäraste naturhamnar.
Eftermiddag/kväll tid för kajak/SUP/bad
Övernattning i naturreservatet.

Dag 2:
Under dagen tid för vandring och eller kajak/SUP/bad
Segling tillbaka till Mariestad om vinden tillåter.
Tillbaka i hamnen i Mariestad ca 20:00.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs men det är lämpligt att barn är simkunniga. Vi har stabila kajaker och SUP som lämpar sig för nybörjare och barn. Skepparen/guiden finns med på aktiviteterna och hjälper till på olika sätt.

Åldersgräns: Beroende på övriga deltagare så kan även mindre barn delta. Yngre barn kan fungera i en tandemkajak tillsammans med en vuxen. Vi kan anpassa aktiviteterna efter barnen.

Deltagarantal: Max 7 st. deltagare i egna hytter (Efter överenskommelse kan vi ta grupper på upp till 12 personer, då kompletterar vi med boende i tält)

Pris: 
Vuxen: 3900 SEK
Barn under 16 år halva priset
Barn under 6 år gratis
Boka hela båten själva för 14 900 SEK

Extra natt ombord: Starta eller avsluta resan med en extra natt ombord. Pris 350 kr/person och natt.

Ingår: Boende med lakan i enkel eller dubbelhytt, fullt utrustade kajaker, SUP, 2 luncher, 2 middagar, 1 frukost, fika/mellanmål, skeppare/guide.

Guide: Då vi ofta har deltagare från olika länder så sker guidningen normalt på engelska men guiderna talar också svenska.

Transfer: Från Göteborg finns direkttåg till Mariestad. Om möjligt så hämtar och lämnar vi er utan extra kostnad vid buss och tågstationen.

Vi hjälps åt med olika sysslor ombord som; matlagning, disk och lastning av kajaker.

Om det blåser för mycket kan turen ställas in. För mycket vind betyder stadigvarande vind över 10 meter per sekund men skepparen har alltid sista ordet då flera faktorer spelar in. Det händer sällan under sommaren att turen behöver ställas in.

Cookie Consent with Real Cookie Banner