Uthyrningen öppen den 5 juli till den 29 augusti.

Hos Vänern Outdoor kan du hyra kajak i Mariestad. Vi har kajaker för den första turen, för den mer avancerade paddlaren och för de som vill ta med barn eller hund på turen. Här hittar du också expeditionskajaker för längre kajakäventyr på Vänern.

Av säkerhetsskäl hyr vi inte ut öppna kanoter på Vänern. Välj istället en av våra stabila och säkra tandemkajaker som är trygga på innanhavet Vänern om ni vill paddla tillsammans.

Kajakerna hyrs ut i Mariestads hamn. Efter överenskommelse kan vi också lämna ut kajaker vid Ekuddens camping och Snapens badstrand norr om Mariestad. Kajakerna ska återlämnas senast klockan 20:00.

Priser 2021Singelkajak
Tandemkajak
3 timmar300450
Heldag 9-20450600
1 dygn600750
2 dygn
1 0001 250
3 dygn1 4001 750
4-7 dygn1 8002 250

Önskar du hyra kajak i Mariestad och transportera den själv till en annan plats kan du hämta och lämna den på Skiffervägen 5. Boka alltid tid innan då bemanningen är mycket oregelbunden. Du kan då låna skumblock, som kläms fast på ett vanligt takräcke, för att kajaken ska ligga stadigt. Vi kan också transportera en eller flera kajaker åt dig om du vill paddla på andra platser. Läs mer på mobil kajakuthyrning.

Har du aldrig paddlat kajak tidigare så kan det vara lämpligt att först gå en prova på kurs eller en nybörjarkurs hos oss.

Bokning
Bokning på mail info@vanernoutdoor.se
Bokning på telefon +46 (0)735 81 82 82.

Avbokning
Vi vill att du ska vara nöjd med din upplevelse. Ibland ändras förutsättningarna och du kan då avboka utan kostnad. Gör detta i så god tid innan som möjligt.

VAD INGÅR
Genomgång & säkerhetsinstruktion
Kajak & paddel
Flytväst & sittbrunnskapell

Säkerhet
All paddling sker på egen risk.
Simkunnighet minst 200 m.
Min. 18 år eller i målsmans sällskap.
Flytväst ska användas under paddling.
Alltid ta med en mobil vattentätt förvarad.
Meddela oss snarast vid försening, eller om du behöver hjälp!
Paddla inte på ställen där du inte kan tänka dig att välta med kajaken.

Hyresvilkor
Kajaker återlämnas rengjorda.
Du måste respektera ”allemansrätten”.
Du är ersättningsansvarig för skador på eller stöld av hyrd utrustning. Var försiktig med roder och skädda. De är de känsligaste delarna på kajaken.
Vi förbehåller oss rätten att inte låta dig paddla om det är för hårt väder!

Våra kajaker

Kajaker med skädda har ett litet ”centerbord” som kan fällas ner i aktern och som gör kajaken kursstabil, svänger gör du med hjälp av paddeln och genom att luta dig. En kajak med roder styrs med hjälp av fotpedaler som man manövrerar rodret med.

Kajaker mest lämpade för dagsturer:

Point 65 XO13 10 st En mycket stabil och trygg kajak som är lättmanövrerad och kursstabil. Med två rejäla packutrymmen fungerar den även för flerdagsturer. Passar de flesta vatten förutom öppet hav. En generöst tilltagen sittbrunn gör det enkelt att komma i och ur. Mått: 400×63 cm, maxlast: 155 kg, skädda och roder

Havskajaker:

Point 65 SeaCruiser 1 st SeaCruiser är en bra nybörjarkajak utan att kännas tråkig. Den är kursstabil och relativt lättdriven. Det finns två små packluckor som du når från sittbrunnen. Den är utrustad med uppblåsbart AIRseat för god sittkomfort.
Mått: 525×58 cm, maxlast 165 kg, skädda och roder

Prijon Touryak 500 2 st Storleken och volymen i denna kajak gör den perfekt för större paddlare som söker en stabil kajak eller för den som vill ha en bra kajak att fotografera eller t ex bedriva fågelskådning från. Extra stor sittbrun gör det lättare för större paddlare att komma in och ut. 
Mått: 503×63 cm, främst för paddlare 75-120 kg, roder.

Prijon Seayak 500 2 st Seayak 500 har en relativt liten sittbrunn och smal bredd vilket gör att den passar bra för mindre paddlare men även passar längre paddlare med lättare kroppsbyggnad. Modellen är både stabil och lättmanövrerad och det låga akterdäcket gör den lättrollad.
Mått: 500×56,5 cm, främst för paddlare 50-70 kg, roder

Prijon Seayak 520 1 st Med sin större volym och sittbrunn är Seayak 520 avsedd och utformad för paddlare med större och tyngre kroppsbyggnad. Modellen lämpar sig mycket väl för långa paddlingar över öppet hav och med stort behov av packningsmöjligheter. Designen är modern med genomtänkta detaljer. Sänkt däck runt bakre delen av sittbrunnen bidrar till att även göra den lättrollad. Mått 518×57,5 cm, främst för paddlare 80-110 kg, roder

Prijon Kodiak 2 st Det här är en kajak för långa turer med mycket packning. Kodiak har använts undre flera expeditionspaddlingar av bl.a.  John Turk, Renata Chlumska och Barbro Lindman. Kajaken är lättdriven, rejält stabil och fungerar utmärkt i grov sjö. Den är idealisk för storvuxna paddlare och för paddlare med långa ben tack vare det generösa utrymmet i sittbrunnen. Den har justerbara lårstöd som gör att även paddlare av medelstorlek får bra kontakt med kajaken.
Mått: 518×59 cm, främst för paddlare 60-120 kg, roder

Boreal Design Baffin P2 1 st Baffin är byggd för tuffa förhållanden i grov sjö. Kajaken har hårda slag och rundad botten vilket gör att den kan paddlas på ett aktivt och kroppsnära sätt och kommer mest till sin rätt hos den lite mer erfarne paddlaren. Trots det är Baffin varken särskilt rank eller svårpaddlad vilket gör att den även fungerar utmärkt för nybörjare. Den har låg profil vilket ger ett minimalt vindfång. Rejäla lårstöd ger bra kontakt med kajaken och tillsammans med det låga akterdäcket blir kajaken lätt att rolla. Fikalucka.
Mått: 518×56,5 cm, främst för paddlare 65-100 kg, skädda (ej roder)

Tandemkajaker för två eller flera personer:

Prijon Poseidon 1 st Dubbel för havspaddling. Modellen passar utmärkt för paddling i skärgården och på öppnare hav. Längden, det något smalare skrovet och skrovdesignen gör Poseidon till en lättdriven dubbelkajak. Skrovdesignen ger en bra kursstabilitet och gör kajaken mer ändamålsenlig för öppet vatten.
Mått: 518×68 cm, Främst för paddlare upp till 100 kg, roder

Boreal Design Esperanto 1 st Lång och lättpaddlad tvåmanskajak med en extra packlucka i mitten. Den extra packluckan gör att du kan få plats med en extra stor campingutrustning. Du kan också ta bort packluckan och få plats för ett barn eller en hund.
Mått: 594×72 cm, roder

Tahe maxi K3 1 st En otroligt stabil kajak med stor volym för två paddlare. Mellan paddlarna finns en extra sittbrun med plats för ett eller två barn, en hund eller en extra stor campingutrustning. Tar ni med barn finns en barnpaddel att låna med. Trots stabiliteten är det här en lättdriven och snabb kajak.
Mått: 645×69 cm, lastar 350 kg, roder, glasfiber

Betalning: Vi tar emot betalning med kort (även ute i naturen), kontantbetalning och förinbetalning

Tahe maxi K3 med plats för två vuxna och ett eller två barn, hund eller en extra stor packning