Om Vänern Outdoor

Vänern Outdoor bedriver upplevelsebaserad ekoturism i och kring Vänern med utgångspunkt i Mariestad. Företaget har ett genomgående hållbarhetsperspektiv och vi är fossilbränslefria och koldioxidneutrala. Läs mer i vår miljöpolicy.

Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter, främst kopplade till vatten. Om du inte hittar datum som funkar eller har andra önskemål om aktiviteter så är du välkommen att höra av dig.

Vänern är EU:s största insjö med flera skärgårdar och runt 22 000 öar och skär som utgör ett paradis för kajakpaddling, segling, SUP, camping och bad. Utanför Mariestad finns flera av de största öarna som Torsö, Brommö och Djurö med tillhörande skärgårdar.

Här finns mängder av turmöjligheter med kajak. Fina paddelområden är Brommöarkipelagen nordväst om Torsö, Kalvöarkipelagen nordost om Torsö samt arkipelagen kring Dillö och Onsö. Här hittar du vidsträckta sandstränder, slipade klipphällar och klapperstensfält. Du slipper att trängas och kan ofta hitta en egen strand eller ö. På köpet behöver du inte tänka på brännmaneter eller på att duscha av saltet när du badat.

Cookie Consent with Real Cookie Banner