Vänern Outdoor

Vänern Outdoor erbjuder äventyrsseglingar med kajaker och boende ombord på vår tvåmastade motorseglare M/S Pärla, dagsturer till Djurö nationalpark, båtuthyrning, kajakkurser och självguidade kajakturer. Vi hyr också ut kajaker, SUP, tältkåtor och friluftsutrustning. Paddla ut på en expedition med havskajaker som rymmer hela din utrustning och upplev ekoturism utanför typiska turistområden!

Vänern är EU:s största insjö med flera skärgårdar och runt 22 000 öar och skär som utgör ett paradis för kajakpaddlare. Utanför Mariestad finns flera av de största öarna som Torsö, Brommö och Djurö med tillhörande skärgårdar. Här finns mängder av turmöjligheter med kajak. Fina paddelområden är Brommöarkipelagen nordväst om Torsö, Kalvöarkipelagen nordost om Torsö samt arkipelagen kring Dillö och Onsö. Här hittar du vidsträckta sandstränder, slipade klipphällar och klapperstensfält. Du slipper att trängas och kan ofta hitta en egen strand eller ö. På köpet behöver du inte tänka på brännmaneter eller på att duscha av saltet när du badat.

Hållbar ekoturism

Vänern Outdoor bedriver upplevelsebaserad ekoturism främst i och kring Vänern med utgångspunkt i Mariestad. Genom vår verksamhet vill vi förmedla genuina naturupplevelser. Vi tror på vikten av att många får möjlighet att uppleva och komma nära naturen för att bättre förstå värdet av den och därmed vilja skydda och vårda naturen åt kommande generationer.

Vänern Outdoor har ett genomgående hållbarhetsperspektiv. Vi är måna om att inte lämna spår efter oss i naturen och att göra våra ekologiska fotavtryck så små som möjligt. Alla transporter på land sker med fordon som drivs med biogas. Maten är så långt som möjligt ekologisk, lokalproducerad och med låg klimatpåverkan.

Vänern Outdoor

Kajaktur med Vänern Outdoor

Vänern Outdoor

Innanhavet Vänern

Cookie Consent with Real Cookie Banner