Ekolyx vid sött innanhav

Upplev oexploaterad Vänerskärgård från kajak med en guide som hjälper dig tillrätta. Välkomnas av säsongens- och årstidens rika skafferi när du kliver iland och avnjut nya spännande smakkombinationer ute i fält. Övernatta i lyxiga tältkåtor med värme och sköna bäddar. Avsluta paddlingen med en natt på ett charmigt hotell i Italiensk villastil. Allt detta och mycket mer upplever du under två oförglömliga dygn med start i Kalvöarnas naturreservat och avslutning inne i sjöstaden Mariestad.

Första dagen går vi gemensamt igenom hur man tar sig fram tryggt och ljudlöst i en kajak, pratar lite paddlingsteknik och tar en provtur. Kvällen bjuder på det bästa från den gemytliga restaurangen ”Sill & Dynamit”, fast vi upplever matlagningen och middagen ute i fält. Natten tillbringas i bekväma och lyxiga tältkåtor. Rejält med utrymme, vedeldade kaminer och mjuka bäddar gör övernattningen till ett bekvämt äventyr.

Vänern OutdoorTunnbrödsbak över öppen eld ger svårslagen fika när kaffekitteln kokat upp.

Dag två startar med en frukost ute i fält innan vi glider ut bland slipade stenhällar, månghundraåriga tallar, som i vindutsatta lägen formats till martallar, och små sandstränder där vi kan vara helt själva. Här finns stora rovfåglar som havsörn och fiskgjuse men även bäver och älg. Vi gör stopp för lunch, fika och bad för de som vill. Vattnet på färden är så rent att det bara är att skopa upp och dricka det direkt från kajaken.

På eftermiddagen beger vi oss mot hotell Wictoria i Mariestad. Där finns det tid för att skölja av sig och byta om efter utevistelsen. Därefter väntar ytterligare en middag med Sill & Dynamit, nu i deras restaurang mysigt belägen i Mariestads turiststråk i inre hamnen.

Efter en natt på Wictoria, beläget i en lugn miljö, avslutas vistelsen med frukostbuffé med varmt och kallt, med nybakat bröd som serveras i vacker matsal. Frukosten kan även avnjutas på terrassen, eller i den mysiga vinterträdgården.

Hållbarhet och naturhänsyn är viktiga för oss. Maten är därför så långt möjligt ekologisk och lokalt producerad med ett särskilt fokus på hög kvalitét medan transporter av kajaker på land sker med biogasdrivet fordon.

Pris: 3950 kr/person

Minst 4 deltagare

Bokning efter överenskommelse

Cookie Consent with Real Cookie Banner