Kontakt

Vänern Outdoor

Hos Vänern Outdoor kan du hyra kajak, gå på kurs, följa med på guidade turer eller lägga en kick off. Söker du en upplevelse i skärgården runt Torsö och Brommö eller kanske på Göta kanal? Vi transporterar kajaker dit du vill paddla. Söker du efter äventyr? Hyr ett mysigt tipitält och campa på en ”egen” ö eller följ med på en flerdagstur.

Vänern Outdoor bedriver upplevelsebaserad ekoturism i och kring Vänern med utgångspunkt i Mariestad. Företaget har ett genomgående hållbarhetsperspektiv. Alla transporter sker med fordon som drivs av biogas.

Vänern är EU:s största insjö med flera skärgårdar och runt 22 000 öar och skär som utgör ett paradis för kajakpaddlare. Utanför Mariestad finns flera av de största öarna som Torsö, Brommö och Djurö med tillhörande skärgårdar. Här finns mängder av turmöjligheter med kajak. Fina paddelområden är Brommöarkipelagen nordväst om Torsö, Kalvöarkipelagen nordost om Torsö samt arkipelagen kring Dillö och Onsö. Här hittar du vidsträckta sandstränder, slipade klipphällar och klapperstensfält. Du slipper att trängas och kan ofta hitta en egen strand eller ö. På köpet behöver du inte tänka på brännmaneter eller på att duscha av saltet när du badat.

Vägbeskrivning, om du vill hämta på plats (ring och boka tid först +46(0)735-81 82 82):

Från Mariestad centrum:
Kör Stockholmsvägen österut
I rondellen tag tredje avfarten in på Mariagatan
Håll höger in på Norra vägen
Fortsätt in på Bergsgatan
Sväng vänster in på Skiffervägen