Kajakpaket – på egen hand

Vänern Outdoor

Kajakpaket

Paddla kajak i Vänerskärgårdens vildmark på egen hand

Vill ni upptäcka oexploaterad skärgård med en av landets tätaste älgstammar och ett mycket rikt fågelliv på egen hand från en kajak? Vänern Outdoor har fullt utrustade havskajaker för expeditioner där allt som ni behöver för att ge er ut i orörd vildmark ingår. För att ni ska få en så bra upplevelse av ert äventyr som möjligt inleder vi med en nybörjarkurs där fokus ligger på att ni ska kunna hantera kajaken på egen hand och få en bra paddelteknik. Stor vikt läggs också på säkerhet och vi kommer att träna olika räddningsövningar för att ni ska kunna paddla säkert.

Vi hjälper er sedan att efter väder och vind och utifrån er egen nivå och era önskemål välja en startplats i närheten av Mariestad. Ni paddlar sedan er egen tur och till er hjälp får ni Vänern Outdoors karta med förslag på lämpliga tältplatser, bilder och en beskrivning av platserna. Ni paddlar i er egen takt och vid slutet av paddlingen så hämtar vi upp er på en lämplig plats.

Vänern Outdoor har havskajaker från Prijon, Boreal Design och Tahe för både en och två paddlare. Enmanskajakerna har väl tilltagna stuvutrymmen för långa turer och tandemkajakerna har en tredje sittbrunn för att få plats med extra mycket packning, ett barn eller en hund.

Minst två deltagare.

Det här ingår: kajak, paddel, kapell, flytväst, pump, flottör, nybörjarkurs med välutbildad instruktör, tält (1 tält/2 personer eller ett rymligt tipitält vid minst 4 personer), uppblåsbart liggunderlag, sovsäck med sovsäckslakan, Trangia stormkök med sprit (1 kök/2 personer), köks-kit med kryddor, olja och diskgrejer, 2 vattentäta packpåsar/person, vattendunkar, tallrik, kåsa, bestick, ett toa-kit, karta med markerade tältplatser samt information om området, hämtning och lämning av dig och kajaken

Pris 2018:

Datum och priser för 2018 kommer att läggas upp under mars.

Kursen ges på svenska eller engelska.

Vildmark definieras olika. Vi använder begreppet vildmark för större oexploaterade skogsområden med höga naturvärden, där skogen av naturvårdshänsyn har lämnats för fri utveckling.