Mobil kajakuthyrning

Mobil kajakuthyrning

Vänern Outdoors kajakuthyrning är helt mobil. Kajakerna levereras ut till den plats där du vill starta paddlingen från och hämtas upp där du vill avsluta. Hyrda kajaker levereras utan kostnad inom Mariestad (Hamnen, Ekuddens camping och Snapens friluftsgård/bad). Vill du hyra kajak i Mariestad och transportera den själv så lånar vi ut skumblock som enkelt fästs på ett vanligt takräcke. Då ligger kajaken/kajakerna stadigt på plats utan att skadas. Hämtar och lämnar gör du på Skiffervägen 5 i Mariestad, men ring först och bestäm tid. Vi är ofta ute på jobb och har då ingen bemanning.

Om du hyr kajaker hos oss erbjuder vi ett fast pris på 200 kr + 50 kr/kajak för avlämning på och hämtning från följande platser (kajakhyra tillkommer):

  • Torsö
  • Dillö
  • Sjötorp
  • Lyrestad
  • Töreboda
  • Vristulven

I mån av plats åker du som hyr med utan extra kostnad om du önskar.

För övriga transporter utanför Mariestad tar vi ut en kostnad på 50 kr/mil + 50 kr/sittbrunn (kajakhyra tillkommer). Sträckan avser avståndet från Vänern Outdoor i Mariestad till iläggsplatsen och sträckan från upptagningsplatsen tillbaka till Vänern Outdoor.

Vi kan ta med upp till 6 personer och upp till 16 kajaker per vända. Detta gör att du kan planera in en tur från en plats till en annan utan att behöva paddla tillbaka samma väg.

Kajakpaddling är en helt annan upplevelse än att paddla en kanadensare. Kajaken är snabbare och byggd för att klara större öppna vatten. Vi har både kajaker för den första turen, den mer avancerade paddlaren och de som vill ta med barn eller hund på turen. I hyrpriset ingår paddel, flytväst och kapell. Kajaken lämnas tillbaka urstädad.

Hyrpriser kajak 2018 Havskajak Tandem- kajak
3 h 250 kr 400 kr
1 dag 9-20 400 kr 500 kr
1 dygn 600 kr 750 kr
2 dygn 1 000 kr 1 250 kr
3 dygn 1 400 kr 1 750 kr
4-7 dygn 1 800 kr 2 250 kr