Djurö nationalpark med guide

Kayak Lake Vänern

I hjärtat av EU:s största sjö ligger ett 30-tal öar och skär. ”Ingen skärgård i landet ligger så isolerad och det är just avskildheten som tjusar” Länsstyrelsen. Förutom kalspolade hällar, klapperstensstränder och det rika fågellivet så finns en stor gräsbeklädd glänta på huvudön Djurö som hålls öppen av dovhjortars bete. En skön kontrast mot den omgivande karga tallskogen.

Vi inleder med en stärkande fika (från egen matsäck) där vi går igenom vart vi hamnat och planen för vandringen. Efter fikat vandrar vi i lagom takt i ca 2-3 timmar och stannar till där det finns intressanta fakta och historier att berätta.

Vi vandrar med skvattram som stryker längs benen och över klippor vid Vänerns strand. Det är skogsstigar som gäller på Djurö så ta på er stövlar eller bra vandringsskor. Var och en bär sin matsäck och vad annat man behöver under dagen.

Lunch äter vi längs vägen, vid bra väder stannar vi till på klipporna vid vattnet på östra sidan av ön vid regn stannar vi till vid Jaktvillan. Vid några ställen på ön finns torrdass. Ta med eget papper.

Båten avgår från Mariestad men stannar också och tar upp passagerare i Laxhall på Torsö. Restiden från Laxhall blir ca 2 timmar och från Mariestad ca 4 timmar.

Tider:

Avgång från Mariestad: 8:00

Avgång från Laxhall ca 10:00

Fika på Djurö 12:00

Avfärd från Djurö ca 16:00

Ankomst till Laxhall ca 18:00

Ankomst till Mariestad ca 20:00

Pris 2018: Läggs upp under mars.

Datum 2018: Ej klart

Antal deltagare: max 12 personer – tänk på att de barn som följer med antingen måste kunna gå sträckan (2-3 timmar längs stigar) eller bärs på ryggen av medföljande vuxen.

Guide:

Lunch och fika:

Om det blåser för mycket kommer turen att ställas in. För mycket vind betyder ungefär 10 sekundmeter och skepparen har alltid sista ordet. Lämna ett telefonnummer där vi kan få tag på er innan avfärd.

 

Djurö nationalparkDjurö nationalpark